Blog Action Day 2009

Ben in bad

The bath follows the ergonomical backline of the body and uses a minimum of  water,95 liters, instead of  an average 150 liters. The bath has it’s own heating. Lambrechts developped ‘Ben in Bad’ in cooperation with Ben Steensels of Lens°Ass architects of Hasselt. For people with back or rheumatic problems it looks to me , being a waterbaby,a perfect way for relaxation and relief.

Het bad volgt de ergonomische ruglijn van het lichaam en heeft daardoor een minimale waterinhoud, 95 liter i.p.v. de gemiddelde 150 liter. Op de rugzijde van het bad is een verwarming voorzien. Het is dus niet meer nodig om je bad telkens met warm water bij te vullen. ‘Ben in Bad’ heeft daardoor een hoog Hammamgehalte. Door de aparte ruimte achter de hoofdsteun wordt ook het haarwaswater apart opgevangen en blijft het badwater proper. Bovendien kan het bad ook perfect gebruikt worden om kleine peuters een unieke badervaring te bieden. Door het golvende design hebben zij leuke schuifvlakken om in het bad te spelen.    

Lambrechts ontwikkelde Ben in Bad i.s.m. Ben Steensels van Lens°Ass architecten uit Hasselt. Het bad is exclusief te koop in de Lambrechts Store in Hasselt.

Vermits ik veel last van mijn gewrichten en rug heb, gebruik ik een heel warm bad om ontspannen te geraken. Nu nog sparen voor dit bad.

Archive :

 https://vallalar.wordpress.com/2007/11/15/bathroom-in-the-sky/

https://vallalar.wordpress.com/2007/10/15/blog-action-day/

Advertenties